Accessoires in de badkamer

Er zijn een heleboel accessoires voor de badkamer op de markt en wie er handig gebruik van maakt, kan er een unieke en luxueuze sfeer mee creëren in de badkamer. Enerzijds zijn er de kleine accessoires die geen groot budget vergen, maar wel een grote impact kennen en anderzijds de iets grotere zaken voor wie een grote badkamer heeft om te vullen. Het belangrijkste is om de juiste spullen te kiezen en vooral in de juiste combinaties. De accessoires dienen bij de rest van de badkamer te passen, maar ook bij je eigen persoonlijkheid. bij voorkeur hebben ze ook een functioneel element zodat ze echt thuishoren in de badkamer.

Een eerste accessoire in de badkamer is de verlichting. Het functionele aspect van deze accessoire behoeft geen uitleg, maar het decoratieve misschien wel. Natuurlijk kan je kiezen voor één centraal licht dat louter moet dienen om de badkamer te verlichten, maar er is ook de mogelijkheid om de juiste sfeer te krijgen met verlichting. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor verlichting in of rond het bad. Wanneer dit bovendien gekleurd licht is, krijgt baden plots een heel nieuwe dimensie. Ook voor de douche is spelen met licht en kleur een echte aanrader. Maar daar eindigt het niet, je kan kiezen voor een speciale verlichting boven of rond de spiegel, in de kasten, langs de muur of het plafond… niets is te gek. Het enige dat belangrijk is, is om goed na te denken over het gevoel dat je wilt bereiken en de verlichting hierop aan te passen;

Een tweede accessoire die in elke badkamer aanwezig is, is de spiegel. Ook hier zijn de keuzes onbeperkt. wie voldoende ruimte heeft, kan kiezen voor een spiegel die een volledige muur bestrijkt of op zijn minst groot genoeg is om een volledige outfit in te keuren. Deze spiegel kan deel uitmaken van een spiegelkast, maar ook een losse spiegel aan de muur of een spiegel op een decoratieve stand behoort perfect tot de mogelijkheden. Er kan een spiegel geplaatst worden boven de wastafel, boven het bad of aan de deur. Een kleine make-up spiegel die gedraaid en gekanteld kan worden, kan erg handig zijn of een model dat inklapbaar is zodat het geen ruimte inneemt wanneer niemand er gebruik van maakt.

Een accessoire waar zelden over nagedacht wordt en ook veel verandering kan brengen in het totaalbeeld van de badkamer is de zeepdispenser. Hier kan gekozen worden voor een eenvoudige verdeler zonder veel franjes, maar evengoed voor een prachtig model dat de moeite waard is om even bij stil te staan. Hetzelfde geldt voor de bekers om tandenborstels in te zetten. Er zijn erg leuke systemen waarbij de beker in een vaste houder hangt, maar ook mooie losse bekers voor dit doeleinde. In dezelfde stijl kunnen dan handdoekhangers gekozen worden die al dan niet vasthangen aan de muur. Idealiter passen al deze accessoires bij elkaar qua stijl en uitvoering.

Wie een grote badkamer heeft, kan er een kamerscherm aan toevoegen. Hierbij is het essentieel een kamerscherm te kiezen dat vochtbestendig is, behalve als er een grote afstand tussen het scherm en het bad of de douche voorzien kan worden. Een kamerscherm geeft een unieke uitstraling aan de badkamer en kan bovendien erg handig zijn.

Als laatste kan gekozen worden voor een zichtbaar verwarmingselement als decoratief stuk in de badkamer. Dit brengt een paar voordelen met zich mee. Het verwarmingselement kan gebruikt worden om handdoeken op te drogen of kleren op te hangen, het kan een waar stijlelement zijn in de badkamer en indien goed geplaatst kan men er zich lekker aan opwarmen na het bad. Natuurlijk neemt het wel enige plaats in, hetgeen niet het geval is bij muur- of vloerverwarming.

 

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven