Douchekoppen

Het belangrijkste onderdeel van een douche is toch wel de douchekop. Vroeger kon je douchekoppen verkrijgen in 1 model, tegenwoordig bestaan er al een heel pak meer varianten op deze douchekop. Het is dan ook belangrijk om een model te kiezen die bij de rest van je badkamer past.

Het is mogelijk om met een vaste douchekop te werken, hierbij is de douchekop aan het plafond of via een rechte of gebogen stang aan de muur bevestigd. Zo heb je tijdens het douchen je handen steeds vrij. Het nadeel is wel dat je de sproeirichting niet kunt veranderen.

Een handdouche is een andere variant, deze kan dan vaak ook aan een glijstang bevestigd worden waardoor je hem makkelijk in hoogte kunt regelen en je de hoek kunt wijzigen. Met een handdouche kun je je dus makkelijk van dichtbij afspoelen, maar kan je ook makkelijker een douche nemen zonder dat je haar nat word.

Moderne douchekoppen

De meeste moderne douchekoppen zijn strak vormgegeven en afgewerkt in gepolijst of mat chroom of nikkel. Je hebt zowel kleine als grote modellen waar bij douchekoppen tot 25cm zorgen voor een ware waterval, een regenvaldouche noemt zoiets.

Traditionele douchekoppen

De klassieke of traditionele douchekoppen hebben vaak een klassieke elegantie en zijn afgewerkt met gepolijst koper, goud of tin. De meeste traditionele douchekoppen hebben een gietervormige kop.

Enkele veel voorkomende opties op douchekoppen zijn deze:

  1. Massagekop, dit is een handdouche waarbij er rollers zijn ingebouwd waarmee je je huid kan masseren.
  2. Makkelijk te reinigen douchekop, zachte plastic pijpjes zorgen ervoor dat je de kalkresten er makkelijk kan vanaf vegen.
  3. Regelbare sproeier, je kunt vaak kiezen tussen harde of zachte waterstralen tot zelfs een lichte nevel.
  4. Zelfreinigende kop, hierbij zijn er pinnetjes in de kop ingebouwd die door de gaatjes drukken om de kalkresten te verwijderen.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven