Een inloopdouche, een goed idee?

Natuurlijk! Een inloopdouche of instapdouche is bijzonder stijlvol en bovendien heel gemakkelijk om gemakkelijk in en uit de douche te stappen.
Vroeger moesten doe-het-zelvers en vakmannen zich behelpen met loden bakken en rubbermatten onder de chape om een vloer waterdicht te maken. Een goede uitvoering is wel heel belangrijk. Ga daarom te rade bij een specialist. Die zorgt ervoor dat u geen overstromingsgevaar in de badkamer krijgt.

Vanuit esthetisch oogpunt is het natuurlijk mooier wanneer de vloer van de badkamer niet onderbroken wordt door een ouderwetse douchebak. Het hangt ervan af hoeveel belang u hier persoonlijk aan hecht. Bij het plaatsen van een instapdouche houdt u ook best rekening met een aantal zaken. Zo voorziet u bijvoorbeeld het best een afvoerbuis met een voldoende grote diameter. De douchevloer ligt op zijn beurt best iets lager of zou afgeschermd moeten worden door een opstapje zodat het water niet in de rest van de badkamer terechtkomt.

Waar de douchetegels uiteindelijk komen te liggen, laat u de vloer best uitloden door een vakman. Dit betekent dat die dan loden platen legt waar u vervolgens de tegels kunt op lijmen of mortel kunt leggen om tegels in vast te maken.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven