Hoe kies je je bad?

Bij de keuze van een bad kan je rekening houden met verschillende elementen. Zo dien je te kiezen of je een zit-of ligbad wilt. Deze keuze kan afhangen van een persoonlijke voorkeur, maar ook een gebrek aan plaats in de badkamer kan een invloed hebben. De ruimte waarover je beschikt is in ieder geval van wezenlijk belang. Uiteindelijk moet je het bad in de badkamer kunnen plaatsen. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende vormen voor de badkuip. Er zijn heel mooie ronde baden te verkrijgen, maar voor lange mensen zijn ze niet zo handig omdat ze minder groot zijn in de lengte. Helaas geldt voor veel mooie baden dat ze niet al te praktisch zijn. Vaak zijn de afmetingen niet ideaal of zijn ze zo groot dat het een bijzonder dure grap wordt om het bad te laten vollopen. Ook de manier waarop het bad in je badkamer staat, is een keuze die gemaakt moet worden. Ligt het bad lager dan de omringende vloer, staat het los of is er een rand rond gebouwd? Is het bad geschikt voor één persoon of voor twee personen?

Los van de praktische vragen, wil je natuurlijk bij voorkeur een bad dat past bij je smaak en bij de rest van je badkamer. Een groot dubbel bad in een piepkleine badkamer gaat al snel domineren en is waarschijnlijk ook niet zo praktisch. Het bad kan een belangrijke plaats innemen in de badkamer, maar er dient nog voldoende ruimte over te blijven voor wastafels, kastruimte en eventueel een douchecabine. Bovendien is een badkamer geen ruimte die je regelmatig zult veranderen, een bad dat tijdloos en duurzaam is, geniet dus de voorkeur. Eens je een vorm en type bad gekozen hebt, rest nog de kleur of het motief te kiezen van je badkuip. Ook op dit vlak kun je een uitgebreid gamma vinden met diverse kleuren en stijlen.

Naast het bad heeft ook de badkraan een grote invloed op het uitzicht en de sfeer van je badkamer. Net zoals in badkuipen is ook hier een ruime keuze aan stijlen en prijsklassen te vinden. Grote opvallende kranen, lekker ouderwets of ultramodern, er is niets dat je niet kunt vinden. Ook een douchekop is praktisch in het bad. Het bad leent zich uitstekend tot het nemen van een douche en zelf wanneer dit niet de bedoeling is, blijft een douchekop praktisch om je nog snel even af te spoelen of bij het kuisen van de badkuip.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven