Stoomcabine of stoomdouche: uw eigen wellnessplekje

Voor wie niet zo’n fan is van de sauna, is er een geweldig alternatief: de stoomcabine (of stoomdouche). De naam spreekt vanzelf: er is veel meer stoom in een stoomcabine dan in een sauna. Dat komt doordat de luchtvochtigheid meer dan 80% bedraagt. Vaak gaat men die vochtige lucht nog extra opgeuren met eucalyptus, wat een ontspannende en weldadige ervaring als gevolg heeft.

Een ander groot verschil met de sauna is de temperatuur. In een sauna kan die oplopen tot maar liefst 90 graden. In een stoombad wordt u zeker niet onwel van de hitte, want de thermometer gaat niet hoger dan 48 graden. Toch gaat u, vooral door die luchtvochtigheid, flink zweten. Voor uw lichaam is dat goed nieuws, want da’s gezond op twee vlakken. Ten eerste gaat u snel en efficiënt afvalstoffen uitzweten. Aan de andere kant zorgt een stoomcabine er ook voor dat uw lichaamstemperatuur verhoogt. Dat is erg gunstig om virussen en verkoudheid te bestrijden.

U kan uw eigen stoomcabine in uw badkamer laten installeren. Dat kan in de vorm van een stoomdouche. Een geweldige combinatie van stomen en douchen. Kortom: een totale verzorging voor uw lichaam. Informeer u wel eerst voor het juiste keurmerk, de juiste prijs en de juiste materialen. Succes!

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven