Wellness in je eigen badkamer

Dat een badkamer meer kan zijn dan een alledaagse functionele plaats om je te wassen, mag duidelijk zijn. Steeds meer zien we hoe een badkamer verschuift van een louter nuttige plek in huis naar een ruimte waar men zalig kan ontspannen en wegdromen. Dit ontspannen en wegdromen kan verschillende invullingen krijgen gezien wellness voor iedereen iets anders is. Wellness wil zeggen dat jij je er goed bij moet voelen en dat doet ieder op zijn eigen manier.

Een eerste opvallende verandering is de grootte van de badkamers van vandaag. Waar de badkamer vroeger bestond uit een bad of douche, wc en lavabo, krijgen we tegenwoordig badkamers die heel wat meer te bieden hebben en vooral veel groter zijn. Dit biedt ruimte voor een groot bad of duobad waar je heerlijk in kunt relaxen, lezen of gezellig keuvelen met je partner. Wie het echt grootst ziet, kiest voor een whirlpool met zijsproeiers of bodemsproeiers. De zijsproeiers zijn ideaal voor wie van een lekkere massage houdt. Dit effect krijg je door de combinatie van water en lucht en de meeste whirlpools bieden de mogelijkheid om zelf in te stellen hoe snel of traag dit moet gaan. Een bodemsproeier werkt enkel op basis van luchtbellen wat erg relaxerend kan zijn. Een whirlpool gebruik je ongeveer een half uurtje, nadien wordt het wat vermoeiend omdat je wel gedurig in beweging bent. Helemaal modern is een mistsysteem op je whirlpool. Dit is een systeem onder je whirlpool dat ervoor zorgt dat er door trillingen een mist op je badwater komt te drijven. Een zalig gevoel en prachtig effect is het gevolg.

Het nadeel aan een whirlpool is de hoge aankoopprijs en het intensieve onderhoud dat erbij komt kijken. Een whirlpool moet na elk gebruik grondig gereinigd worden met zuiver water en elke drie weken wordt een volledige poetsbeurt verwacht. 

Naast het bad biedt de douche ook steeds meer mogelijkheden tot ontspannen. De belangrijkste types die je terugvindt zijn de klassieke douche, stoomdouche en hydromassage douche. De klassieke douche wint vooral aan waarde met de juiste douchekop. Het is niet omdat je voor een klassieke douche kiest, dat je ook verplicht bent om voor een standaard douchekop te opteren. Er zijn regendouchekoppen of massagedouchekoppen die van een douchbeurt een ware beleving maken.

Wanneer je dit combineert met enkele ingebouwde jets in de wanden van je douche heb je een hydromassage douche. Hierbij wordt er van alle kanten water op je lichaam gespoten wat een zeer verkwikkend gevoel geeft. Dit systeem kan ingebouwd worden in een instapdouche, maar bestaat ook in een kant-en-klaar vorm.

De koning onder de douchecabines is de stoomdouches of het Turkse bad. Hierbij vult de douchecabine zich met stoom van ongeveer 45 tot 55 graden Celsius. Wanneer we deze stoom inademen zal ons bloed sneller stromen waardoor we meer transpireren en dus als het ware een zuivering van ons lichaam in gang zetten.

Zowel voor baden als douches geldt dat ze helemaal perfect worden wanneer er ook aandacht geschonken wordt aan de omgeving. Geur en kleur heeft een grote invloed op ons humeur en maakt de bad ervaring compleet. Aangepaste verlichting in of rond bad en douche kan extra stimulerend of relaxerend werken en ook de geur van etherische oliën of douche crèmes is een absolute aanrader.

Wie nog een stap verder wilt gaan en voldoende ruimte heeft in huis, kan kiezen voor een echte sauna in de badkamer. Deze zal zich natuurlijk in een aparte ruimte bevinden, maar kan wel deel uitmaken van het hele badkamergebeuren. Dit maakt het wellnessgevoel van de badkamer compleet en is bovendien zuiverend, net zoals de stoomdouche. Natuurlijk moet je er wel voldoende plaats voor hebben en is een sauna niet goedkoop te plaatsen. 

 

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven