Akoestische isolatie

Akoestische isolatie is niets meer dan geluidsisolatie. Door toenemend lawaai (zeker in de stad) is een akoestisch geïsoleerde woning (of kantoorruimte) onontbeerlijk.

Vooral bij nieuwbouw is voorkomen belangrijker dan genezen. Geluidshinder voorkomen is iets waar u zich het best bij enkele vakmannen of leveranciers goed voor informeert. Voordelig zijn de oplossingen waar u in één klap ook thermisch isoleert, en dus flink wat verwarmingskosten bespaart.

Maar ook bij renovatie kan u nog perfect aan geluidsisolatie doen. De aanpassingen zijn iets complexer, maar tegenwoordig bieden vele gespecialiseerde firma’s gebruiksvriendelijke oplossingen op maat aan.

In het algemeen kunnen we 2 soorten geluidsisolatie onderscheiden. Er is isolatie tegen luchtgeluiden en contactgeluidsisolatie. Het eerste verhindert de doorgang van geluiden die zich voortplanten in de lucht (zoals stemmen, muziek…) Het tweede soort isolatie spitst zich toe op de de geluiden die zich voortplanten in de materialen van uw woning.

Zowel voor muren, daken en vloeren bestaan er oplossingen. Merk ten slotte nog op dat enkel het gebruik van akoestische isolatie alleen nog geen oplossing voor alle geluidshinder biedt. Informeer u daarom ook altijd goed hoe u zelf zoveel mogelijk overtollig lawaai kan vermijden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven