Bio isolatiemateriaal

Dat veel en kwalitatief isolatiemateriaal in uw woning u tonnen kan helpen besparen, wist u ongetwijfeld al. Tegenwoordig is het zelfs zo dat een nieuwe woning aan bepaalde isolatienormen van de Vlaamse Overheid moet voldoen. Laten we alvast één tip meegeven: u kan nooit overisoleren. Wist u trouwens dat de normen voor België een stuk later zijn dan die in de ons omringende landen? Bovendien krijgt u bij pakweg dakisolatie ook premies van de overheid.

Uiteraard zijn er verschillende soorten isolatiemateriaal. Als u dan toch ecologisch bezig bent, kan u best in één keer kiezen voor duurzaam bio isolatiemateriaal. De soorten isolatie zijn legio, en daarmee ook de gebruikte materialen. Muren, vloeren of daken: allemaal plekken om te isoleren, en die best gedijen bij de juiste vorm van materiaal. Enkele veelgebruikte materialen: vlas, hennep, kurk, riet, houtwolplaten enz.

Daarnaast is ook het vochtregulerende aspect ook enorm van belang. Afhankelijk van de ruimte spreekt men dan over ‘dampremmende’ of ‘dampopen’ materialen. Dit is erg belangrijk om bijvoorbeeld schimmelvorming tegen te gaan. Informeer u daarom zeker goed over het soort van bio isolatiemateriaal, over de premies en over de juiste vakmannen, alvorens zelf te overhaast aan het werk te gaan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven