Bouwen wordt tot 20.000 euro duurder

Denkt u eraan om te gaan bouwen of bent u net gestart? Dan heeft u vast al gehoord dat bouwen tot 20.000 euro duurder wordt. De oorzaak hiervan moeten we vooral zoeken in de steeds strenger wordende bouwregels. Vooral op het vlak van energie zijn de regels een pak strenger geworden. Ecologisch verantwoord bouwen is meer dan ooit de norm, maar dit resulteert natuurlijk ook in grotere kosten. Opgelegde isolatiewaarden, regels inzake ventilatie, … De lijst met verplichtingen is lang.

Hoewel de impact op de eerste bouwinvestering niet gering is, kunnen bouwers zich troosten met een positieve noot. Op termijn zullen ze immers een aardige duit besparen op hun energiefactuur. Bovendien bestaan er nog heel wat fiscale voordelen en premies voor mensen die energiezuinig bouwen. Laat je zeker goed informeren over deze voordelen, want je moet ze kennen om de kans te kunnen grijpen.

Het bedrag van 20.000 euro is uiteraard een schatting. In realiteit schommelt de meerkost tussen 10.000 en 20.000 euro. De omvang van het bouwproject is daarbij de doorslaggevende factor. Wie van plan is om te bouwen, zal dus een hoger startkapitaal moeten voorzien, om te kunnen voldoen aan alle hedendaagse bouwreguleringen. Maar laat dat je niet ontmoedigen, want je kunt er ook een aardig bedrag mee besparen en terugwinnen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven