Celbeton (schuimbeton)

Celbeton of schuimbeton is erg sterke, maar superlichte industrieel vervaardigde materie. De naam spreekt voor zich: in dit materiaal zitten ontelbaar veel microscopisch kleine cellen, met lucht gevuld. En da’s uiteraard de grote oorzaak van het lichte gewicht.

Deze lichtheid is dan ook hét belangrijkste voordeel. Het is erg makkelijk en snel bouwen met celbeton. U kunt erg grote blokken, panelen of platen gebruiken voor constructies. En grote eenheden betekent natuurlijk: een korte bouwtijd.

De toepassingen van schuimbeton zijn legio. Niet alleen in de woning- of tuinbouw, maar ook in de zware industrie is celbeton erg geliefd. Grond- of wegenwerken, waterbouw of fabrieken: dit duurzame product kent vele gezichten. Enkele concrete voorbeelden: werkvloeren, funderingen, kruipruimten, rioolbuizen vullen, liften van vloeren enz.

Dit waren maar enkele voorbeelden van toepassingen. Maar vergis u niet: celbeton is de toekomst. Als u op een ecologisch verantwoorde manier wil bouwen, zit u bij dit milieuvriendelijke materiaal dus goed. Het goedje is niet giftig, het roest niet en het is erg duurzaam. Bovendien is dit materiaal erg isolerend. Dit komt, logisch gezien, door de vele luchtbelletjes. Ten slotte heeft celbeton een uitstekend draagvermogen. Kortom: een bouwmateriaal van het heden én de toekomst.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven