Een waterontharder zorgt voor zacht water

U leidingen verstoppen, uw toestellen gaan snel kapot, grote kosten die u relatief eenvoudig kan vermijden door het installeren van een waterontkalker, waterverzachter of ook wel waterontharder genoemd. In elk water zit er een bepaalde hoeveelheid kalk, die kalk gaat dan aanslaan op uw waterleidingen of uw huishoudtoestellen en zorgt ervoor dat ze gaan verstoppen of kapot gaan. Water met veel kalk erin noemt ook wel hard water.

Nu zorgt een waterontharder ervoor dat de kalk die in het water zit eruit gehaald wordt en het water zacht wordt. Ontkalkt water is veel beter voor je waterleidingen en huishoudtoestellen en voelt heel wat zachter aan als je een douche of bad neemt. Je moet wel opletten hiermee want ontkalkt water zorgt er ook voor dat je douche of bad heel glad gaat zijn.

Hoe werkt nu zo een waterontkalker?
De waterontkalker wordt bij het binnenkomen van het water in je woning als tussenstuk geplaatst. Zo wordt het water direct ontdaan van de kalk en kan het geen leidingen gaan aantasten.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten waterontkalkers zijn, als u een waterontkalker wil kopen, dan kan u zich best eerst even informeren over de werking van deze verschillende soorten waterontharders.
Het beste systeem werkt op basis van ionenuitwisselende hars. Het water stroomt door een tank met harsen bolletjes die kalk aantrekken uit het water en zo het water zacht maken, dit proces zorgt ervoor dat er een geringe hoeveelheid zout vrijkomt in het water.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven