(EPB) Energie Prestatie Binnenklimaat

Sinds 1 januari 2006 moeten nieuwbouw woningen en verbouwde woningen waarvoor een bouwaanvraag ingediend wordt, voldoen aan de Energie Prestatie Binnenklimaat (EPB). Ze moeten een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie (verwarmingsinstallatie, ventilatie, zonne-energie…) halen. En bij nieuwbouwwoningen moet er ook voor zorgen dat er een minimale en gecontroleerde ventilatie aanwezig is.

Enkele tips voor uw EPB – Energie Prestatie Binnenklimaat:

Vermijd koudebruggen;

Een koudebrug is een plaats in het constructiedeel waar de thermische isolatie niet doorloopt of waar de platen niet op elkaar aansluiten. Hier gaat veel warmte verloren, maar de warme binnenlucht koelt ook af in contact met een koud oppervlak. U krijgt dus condensatie met geurhinder en schimmelvorming tot gevolg. Let zeker op aansluitingen boven de vensters en deuren, rond dorpels of balkons. De isolatie moet doorlopen tussen binnen en buiten…

Bouw luchtdicht;
Bij buitenmuren in metselwerk moet u de muren aan de binnenzijde bepleisteren.
Bij het isoleren van daken en houtskeletbouw (buitenmuur, plafond …) moet u een aparte luchtdichte folie aanbrengen. Dit dampscherm voorkomt ook dat woonvocht door koken of douchen in de isolatie terechtkomt waardoor de isolatiewaarde zou verminderen.
Meer informatie over EPB – Energie Prestatie Binnenklimaat kunt u onder andere inwinnen bij u gemeente of stad.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven