Gevelbekleding

Ecologische gevelbekleding

Gevelbekleding duikt steeds vaker op in het straatbeeld. Hier zijn verschillende redenen voor. Ofwel kiest u voor gevelbekleding omdat u bijvoorbeeld beschadigde of slechte gevels wil verbergen. Ofwel kiest u voor gevelbekleding omwille van meer functionele redenen zoals isolatie. Isolatie van de buitengevel biedt het voordeel dat u geen ruimte in uw huis moet afsnoepen om te isoleren.

Soorten gevelbekleding

Verschillende combinaties van gevelbekleding zijn mogelijk. We zetten er alvast enkele voor u op een rijtje:

  • De combinatie van gevelplanken met houtvezelplaten biedt een ideale buitengevelisolatie en is bovendien tegen alle weersomstandigheden bestand. Gevelplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten.
  • Een andere mogelijkheid is om isolatieplaten met bepleistering te combineren. Deze gevelbekleding biedt u de kans te kiezen uit een brede waaier aan kleuren.
  • Houten leien kunnen eveneens als gevelbekleding worden gebruikt.

Uiteraard bestaan er nog veel meer soorten gevelbekleding. Uw aannemer of architect helpt u beslist een handje bij het maken van de juiste keuze.
Toch zetten we graag nog even groenbekleding als gevelbekleding in het licht. Bij deze recente techniek wordt er een metalen structuur aan de gevel bevestigd die een houvast biedt aan klimplanten. Deze vorm van gevelbekleding is niet enkel heel decoratief, maar werkt ook nog eens isolerend.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven