Houtskeletbouw, een houten skelet

Houtskeletbouw: gezond wonen in een ecologische omgeving

Houtskeletbouw staat voor gezond, ecologisch en snel bouwen waarbij energiezuinig leven centraal staat.
Houtskeletbouw is gezond dankzij de isolerende eigenschappen van hout, omdat hout geen koude afgeeft en dankzij het vochtregulerende vermogen.
Houtskeletbouw is ecologisch omdat hout een hernieuwbaar natuurproduct is, dat bovendien een degelijk bouwmateriaal vormt. Maar ook omdat er bij houtskeletbouw weinig tot geen afvalstoffen zijn en deze manier van bouwen weinig energie vraagt dankzij de lichte structuur van het hout.
Houtskeletbouw gaat snel omdat de verschillende onderdelen op voorhand kunnen worden aangemaakt. Het duurt amper een week om het houten skelet op te trekken. Uiteindelijk gaan er dus minder arbeidsuren verloren.

Brandveiligheid van het houten skelet

Wie hout zegt, zegt in een adem brandgevaar. Niets is echter minder waar bij houtskeletbouw. Het houten skelet van de woning wordt namelijk helemaal bekleedt met brandvertragende materialen.
Bovendien wordt er bij houtskeletbouw gewerkt met gipsplaten. Die geven de houten stijlen een extra beschermlaag.
Wist u trouwens dat hout geleidelijk aan verkoolt in geval van brand? Dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat er een verkoolde laag ontstaat aan de buitenkant van het houten skelet. Deze laag vormt op zijn beurt een beschermlaag tegen het verder branden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven