Houtskeletbouw: is ook de prijs voordelig?

Houtskeletbouw zit in de lift. De voornaamste argumenten pro houtskeletbouw zijn de duurzaamheid, de energiezuinigheid en de kans om ecologisch verantwoord te bouwen. Het bouwproces gaat ook een stuk sneller omdat bepaalde stukken al in de fabriek gebouwd kunnen worden. Bovendien is er geen droogtijd nodig en is de woning zo goed als meteen bewoonbaar.

Voor velen is de hamvraag echter: is houtskeletbouw ook goedkoper? Het antwoord op die vraag is volmondig ja. De gebruikte materialen, de nodige arbeid en de gebruikte bouwsystemen zijn allemaal goedkoper dan bij woningen die worden gebouwd met baksteen en klei. Dit alleen maakt de prijs van een houtskeletwoning al een pak interessanter. Daarnaast is het ook zo dat het resultaat een grotere woonoppervlakte bevat. Het houtskelet neemt immers minder plaats in dan een bakstenen muur. Dat betekent: meer plaats voor minder geld.

Een ander veelgehoord argument is dat de architect met houtskeletbouw veel meer afwerkingmogelijkheden heeft. Hierdoor kan de verkoopprijs nadien ook opgekrikt worden. Bovendien is het houten skelet erg licht: hierdoor kunnen goedkopere funderingen worden gelegd, waardoor soms tot duizenden euro’s kunnen worden uitgespaard. Voor het bouwproces is ook weinig energie nodig bijna alles gebeurt met goedkopere, natuurlijke materialen. En vergeet niet dat hout uitstekende thermische eigenschappen heeft. Ook uw energiekosten gaan dus een stuk naar beneden.  

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven