Isoleren, isolatie

In het grootste deel van de huizen gaat de helft van het energieverbruik naar de verwarming. Jammer genoeg zijn vele huizen niet voldoende geïsoleerd waardoor de warmte verdwijnt door muren, ramen, daken en vloeren. Het is daarom zeer belangrijk om de juiste soort isolatie te kiezen en goed te isoleren zodat je zoveel mogelijk de warmte binnen (of buiten) je woning kunt houden. Het is trouwens sinds 2006 wettelijk verplicht om je woning goed te gaan isoleren.

Wat zijn de voordelen van isoleren?

  • Je bespaart op je energiekosten
  • Er gaat minder warmte verloren langs muren, daken, ramen of vloeren
  • Je kan een goedkopere en kleinere verwarmingsketel aanschaffen
  • De vloeren zullen minder koud aanvoelen
  • Het is beter voor het milieu, want er is minder CO2-uitstoot omdat je minder moet verwarmen

Als je gaat isoleren, houdt er dan zeker rekening mee dat je de isolatie overal goed laat aansluiten, anders krijg je zogenoemde koudebruggen. Koudebruggen zorgen ervoor dat er langs die openingen toch makkelijk warmte naar buiten kan, ook al is je woning overal goed geïsoleerd, toch zal er via die koudebruggen heel wat warmte verloren gaan. Bovendien heb je op die plaatsen kans op schimmelvorming omdat er vochtige lucht door je muren kan.

Wanneer je huis nog niet van goede isolatie voorzien is, kan je door het dak te isoleren toch al heel wat winst bekomen, want warmte stijgt altijd en gaat bij vele woningen via het dag weg. Het dak isoleren is vaak een makkelijker ingreep dan isolatie in je muren gaan steken.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven