Mazouttanks en de regelgeving

Sinds 1 augustus 1995, is de Vlarem 2 wetgeving voor stookolietanks tot 5.000 liter van toepassing. Alle mazouttanks die na deze datum werden geplaatst, worden aanzien als nieuwe mazouttanks. Dit betekent dat alle mazouttanks van na deze datum moeten voldoen aan heel wat regels.

Enkelwandige tanks moeten bijvoorbeeld in een opvanglade of inkuiping geplaatst worden. Dubbelwandige tanks met lekdetectie mogen op hun beurt zonder inkuiping of opvanglade geplaatst worden.

Elke mazouttank moet voorzien zijn van een overvulbeveiliging en een bewijs van conformiteit. Laat u niets wijsmaken, er bestaan hier wel degelijk controles voor.

Laat uw mazouttank steeds plaatsen door een erkend installateur of onder toezicht van een erkend technicus. Deze laatste levert een verslag van de correcte plaatsing aan de exploitant. Professionals weten waarmee ze bezig zijn en zullen, in tegenstelling tot amateurs, rekening houden met de gehele wetgeving rond mazouttanks.

U wilt ongetwijfeld helemaal in orde zijn met uw mazouttank. Daarom moet u beschikken over:

  • Een certificaat van de tankconstructeur. Dit is een prototypekeuring die de gegevens van de tank bevat (merk, materiaal, type, capaciteit… van de mazouttank).
  • Een groene dop met het erkenningsnummer van de technicus of gemachtigde installateur, het jaartal, de maand van plaatsing, alsook de uiterlijke datum van de volgende controle. Deze wordt bij de vulleiding van de mazouttank aangebracht.
  • Een conformiteitsattest van plaatsing van de mazouttank.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven