Metalen trappen met een ijzersterk design

Trappen zijn het functionele voorbij. De tijd dat een trap enkel diende om naar boven en daarna terug naar beneden te gaan behoort tot een ver verleden. Het ook wil namelijk ook wat. De laatste generatie metalen trappen heeft op dit gebied heel wat te bieden. Metaal is immers een uiterst sterk materiaal waar men zeer flexibel mee kan omspringen.

Metaal is een materiaal waar men uiterst gevarieerd mee kan werken. Dit tot grote vreugde van de ontwerpers die hun creativiteit botvieren bij het uittekenen van de meest originele metalen trappen. Geen enkele ronding vormt nog een probleem. Uiteraard mag het ontwerp niet in strijd zijn met de regels van de kunt. Gebruiksgemak en veiligheid zijn immers essentieel. Vraag je ook op voorhand af door wie en hoe frequent je je metalen trap zal gebruiken. Kinderen zullen met een open spiltrap meer last hebben, dan met een rechte steektrap met gesloten treden en robuuste balustrade. Langs de andere kant blijven kinderen niet klein en zal je trap er binnen twintig jaar nog staan. Bovendien zal de beschikbare ruimte soms ook beperkingen opleggen wat betreft de vorm van de trap. Het komt er dus steeds op aan een goed evenwicht te vinden tussen esthetiek en veiligheid. Zo kan je een moderne trap toch extra beveiligen zonder afbreuk te doen aan het open karakter door met glas of plexi te werken. Een optie die het overwegen waard is.

Metalen trappen komen doorgaans het meest tot hun recht in een moderne omgeving. Waar dit sterke materiaal vroeger voornamelijk buiten of in een industriële omgeving zijn opwachting maakte, wordt het vandaag meer en meer naar binnen gehaald. Metaal heeft duidelijk meer ambities dan alleen maar sterk en functioneel zijn. Het krijgt vandaag de dag inderdaad een belangrijk esthetische rol toebedeeld in de eigentijdse interieurs. Kamers worden zo sober mogelijk gehouden, alle overbodige franjes zijn overboord gegooid. Alles wordt tot de essentie herleid. In zo’n sfeer voelt een metalen trap zich perfect in zijn nopjes. Samen met andere metalen elementen, denk daarbij aan verlichtingsarmaturen, werkbladen in de keuken enz, voorziet zo’n metalen trap je interieur van een gegeerd semi-industrieel tintje.

Dat betekent natuurlijk niet dat we de trap die vroeger voor de fabriekshal verkocht werd nu plots in dezelfde gedaante in onze hal of woonkamer gaan neerplanten. Neen, de binnenexemplaren zijn minutieus afgewerkt en zorgvuldig ‘gestyled’. Ruwe en slordige creaties zijn uit den boze. Er bestaan trouwens zoveel mogelijkheden qua afwerking dat elke metalen trap wel uniek lijkt te zijn. Afhankelijk van deze afwerking, de kleur en de eventuele combinatie met andere materialen kan je je trap een superkoele of eerder warme aanblik aanmeten. Wie kiest voor een metalen structuur en houten treden krijgt een heel andere aanblik dan iemand die zijn trap volledig in metaal wenst. De noemer metalen trap behelst dus heel wat mogelijkheden. Zo vallen materialen zoals steen en glas ook perfect te combineren met metaal. Dat samenspel van materialen maakt het allemaal nog boeiender en een stuk moeilijker om kiezen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven