Metselverbanden: wat en hoe?

Wat is een metselverband? Wel, een metselverband is eigenlijk de manier waarop stenen in het metselwerk onderling worden geordend. Het metselverband zorgt ervoor dat uw muur stevig staat. Het is belangrijk dat het metselverband is aangepast aan de functie van de muur en de uitstraling. Een goed metselverband is opgesteld in harmonie met de omgeving. Dit is uiteraard subjectief en hangt af van uw persoonlijke smaak.

Wat is een goed metselverband? Hou er rekening mee dat u de stenen nooit mag metselen zodat de stootvoegen in het verlengde van elkaar liggen. Laat ze liever inspringen. Verder is het ook van belang om gelijkmatig te voegen. Wanneer u niet gelijkmatig voegt, dan valt dit meteen op en krijgt u een muur met enkele serieuze gebreken. U wilt vast niet opnieuw beginnen wanneer de muur eindelijk gemetst is, dus neemt u misschien beter een vakman onder de arm.

Een goede metser levert immers een perfect afgewerkt metselverband af en zo kunt u genieten van een stevige en esthetisch geslaagde muur. Een voorbeeld van een metselverband is het halfsteenverband. Hierbij bestaan de verschillende lagen enkel uit strekken. Dit metselverband is een heel strak metselverband en vermijdt veel hakwerk.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven