Milieubewust bouwen is ecologisch bouwen

Milieubewust bouwen en gezond leven gaan hand in hand

We krijgen het steeds meer te horen: onze ecologische voetafdruk is te groot. Een belangrijke factor hierbij is een teveel aan gebouwen, parkeerterreinen en wegen.
Betekent dat dan dat u niet meer mag bouwen? Nee hoor, maar dat betekent wel dat u beter rekening houdt met het milieu wanneer u dat wel doet. Milieubewust bouwen heet dat dan. En daar bedoelen we natuurlijk ecologisch bouwen mee. Maar wat is ecologisch en milieubewust bouwen nu precies?

Wat is milieubewust en ecologisch bouwen nu eigenlijk?

Hieronder verstaan we bouwen terwijl u zo weinig mogelijk schade aan het milieu berokkent. Milieubewust en ecologisch bouwen gaat veel verder dan recycleren of zonnepanelen plaatsen. Het gaat onder meer om een goede ruimtelijke ordening, een rationeel energiegebruik, goede isolatie en ventilatie, waterbesparing en kleinschalige waterzuivering en het gebruik van onuitputtelijke energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie.
Een hele boterham dus als u ecologisch en milieubewust wil bouwen en leven, maar zeker niet onbelangrijk in onze strijd voor een beter leefmilieu voor onszelf en onze kinderen.
En vergeet niet: verbouwen is natuurlijk beter voor het milieu dan bouwen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven