Modulaire bouwsystemen: snel en flexibel

Modulaire bouwsystemen worden ook wel eens ‘unitbouw’ genoemd. Dit bouwsysteem is gebaseerd op stalen modules of ‘units’ die naast of op elkaar worden gemonteerd. De voornaamste voordelen zijn zonder twijfel snelheid en flexibiliteit. De units worden namelijk vooraf geassembleerd in de fabriek en kunnen doormiddel van kranen erg snel naast of op elkaar worden geplaatst. Afbreken en verhuizen naar een andere locatie gaat al even snel en gemakkelijk.

Dit systeem wordt vaak gehanteerd als tijdelijke oplossing (temporele huisvesting of kantoorruimte die dringend nodig is), maar ook als permanente accommodatie kunnen units een uitstekend alternatief vormen. Voor de snelheid en flexibiliteit van de units moet immers weinig aan comfort worden ingeboet: riolering, verwarming, luchtkoeling, kachels, communicatiesystemen, liften,… Het kan allemaal geïnstalleerd worden in modulaire bouwsystemen. En wat gebeurt met gebruikte modules? Die gaan terug naar de fabriek, waar ze gerenoveerd worden om te worden gebruikt in een ander bouwproject. Unitbouw is dus ook erg duurzaam en levert bijzonder weinig bouwafval op.

De modules worden door verschillende fabrikanten op de markt gebracht, waardoor er ook verschillende modulaire bouwsystemen bestaan. Informeer u bij de leveranciers goed over de mogelijkheden. Zo is het soms noodzakelijk om verbindingssystemen zoals trappen of sluizen te installeren, terwijl dit bij andere modules niet nodig is.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven