Passief bouwen = actief bijdragen aan de toekomst

Het thema is “hotter” dan ooit: de opwarming van onze aarde laat tegenwoordig niemand nog koud. Het zal dan ook niemand verbazen dat passief bouwen in de lift zit. Maar wat is dat nu eigenlijk precies, passief bouwen?

Passief bouwen betekent dat men een huis bouwt zonder de klassieke verwarmings- en koelsystemen. Alles begint bij een uitstekende thermische isolatie. In de constructie wordt namelijk extra aandacht besteden aan het dichten van kieren en andere plaatsen van het huis die de warmte kunnen loslaten, zodat een maximale warmterecuperatie kan gegarandeerd worden. De energie die gebruikt wordt om passiefhuizen te verwarmen is meestal afkomstig van zonnepanelen of warmtepompen. Passief bouwen is dus gebaseerd op twee pijlers: natuurlijke energiebronnen enerzijds en een uitstekende isolatie anderzijds. Het resultaat is verbluffend: zo kan een passiefhuis al verwarmd worden voor 7 à 15 euro per maand.

Met passief bouwen slaat u dus twee vliegen in een klap. U ontvlucht de energieprijzen die steeds meer de pan uit swingen en bovendien is uw impact op het milieu enorm veel lager. Het is natuurlijk wel zo dat passief bouwen een fikse investering vereist, maar na verloop van tijd wordt dat dubbel en dik terugverdiend. En een fikse investering van de mens, dat heeft de natuur intussen wel verdiend, niet?

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven