Pastorijstijl

De pastorijstijl of pastoriestijl

De pastorij of pastorie verdwijnt stilaan uit het straatbeeld. Af en toe kan u in een landelijk dorp echter nog een woning in deze stijl zien. Vroeger was de pastorie de woning van de pastoor en zijn meid. Vandaag kiezen echter steeds meer mensen ervoor om zelf een woning in pastoriestijl te bouwen.

Wat maakt de stijl van een pastorie zo bijzonder?

Het is niet het religieuze of pastorale karakter die woningen in pastorijstijl zo bijzonder maakt, maar wel de rustieke en klassieke uitstraling die deze bouwstijl met zich meebrengt.

De woning zelf is strak en symmetrisch, terwijl het vooral de voordeur en de inkomhal zijn die een extra toets geven aan het geheel. Houdt u ook van een stijlvolle woning? Kies dan voor een huis in pastoriestijl.

Geen pastorijstijl zonder juiste materiaalkeuze

Bij een woning in pastorijstijl speelt de juiste materiaalkeuze een belangrijke rol. Zo wordt er gekozen voor authentieke materialen voor zowel de woning als voor de afwerking. Onder authentieke materialen verstaan we artisanale gevelstenen, houten raamkozijnen en traditioneel gebakken dakpannen. Deze bouwelementen geven uw woning in pastorijstijl dat authentieke karakter waar u van droomt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven