Polystyreen isolatie

Polystyreen is een stof die iedereen kent, van jong tot oud. Meestal is dit in de meest gangbare vorm: piepschuim of ‘isomo’. In de bouwsector spreekt men van PS isolatie. In de bouw staat dit super isolerende product de laatste tijd meer en meer in de kijker. Zoals u hieronder kunt lezen, is dat helemaal terecht.

Polystyreen of polystyreenschuim is een vaak gebruikt isolatiemateriaal. Het kan zowel voor daken als voor spouwmuren dienen. In de bouw zijn twee soorten polystyreen isolatie gangbaar: geëxpandeerd PS (EPS) en geëxtrudeerd PS (XPS). Dit eerste is het piepschuim, waarover we het al hadden. Een populair materiaal in de bouw, wegenbouw, groot- en kleinhandel. XPS is een hardere blauwe schuimplaat en wordt meestal gebruikt als isolatie voor gevels en vloeren. Ook verpakkingsmaterialen of wegwerp bekertjes zijn gemaakt van XPS.

De bekendheid van polystyreen is echter niet de enige reden waarom deze vorm van isolatie vaak in één adem met ecologisch bouwen wordt vernoemd. Ook de productie van het materiaal is milieuvriendelijk. Doordat CO2 gebruikt wordt als celgas, komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens het productieproces. Ten slotte is het materiaal 100% recycleerbaar.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven