Schuimbeton: een populair lichtgewicht

Schuimbeton bekomt men met cement, water, zand, schuimmiddel en lucht. Deze bestanddelen kunnen weliswaar variëren, afhankelijk van uw gewenste toepassing. De meest voorkomende uitvoeringen van schuimbeton zijn werkvloeren, isolerende onderlagen, fundering van wegen, dakvullagen, keldervulling en nog veel meer.

Eén van de oorzaken van de populariteit van schuimbeton is het enorm licht soortelijk gewicht. Dat varieert tussen 400 en 1600 kg per kubieke meter. Dat dit materiaal ook al een minimale wateropname heeft, zorgt ervoor dat het gebruik van schuimbeton de laatste jaren flink is toegenomen.

Daar stoppen de voordelen weliswaar niet. Veel van z’n toepassingen dankt het ook al aan de thermische isolatie. Sterkte en duurzaamheid zijn nog twee voordelen. Ten slotte is schuimbeton niet giftig, roest het niet en is het een erg duurzaam materiaal. Ecologisch bouwen, bijvoorbeeld: daar wordt schuimbeton erg veel gebruikt.

Maar schuimbeton ontziet nog meer dan de natuur alleen. Bij werkmannen is het een erg geliefd materiaal doordat het zo licht is. Het wordt via slangen naar één bepaald punt getransporteerd, waardoor zwaar tilwerk of een ongezonde werkhouding vermeden worden. Ook bij het uitbreken van schuimbeton zijn zware (of dure) werken niet nodig: een zaag of scherpe schop is al voldoende.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven