Skeletbouw: de goedkope bouwmethode

Een huis dat is opgebouwd rond een skelet. Dat is de korte definitie van skeletbouw. In de lage landen zien we vooral huizen die op de klassieke manier zijn gebouwd. En daarmee bedoelen we de bakstenen huizen die ons straatbeeld sieren. Toch beginnen steeds meer mensen de voordelen van skeletbouw in te zien. Die voordelen zijn tenslotte niet gering.

Het skelet van huizen die zijn opgetrokken met skeletbouw is doorgaans vervaardigd uit hout. Het gebruik van dit natuurlijk materiaal brengt een aantal interessante financiële opstekers met zich mee. Het is namelijk zo dat hout uitstekende thermische eigenschappen heeft. Daardoor zijn huizen met houtskeletbouw gemakkelijker te isoleren, en dat scheelt een aardige slok op de borrel als u de energiefactuur in de bus krijgt. En vergeet niet dat het milieu hierdoor ook een duit in het zakje in het zakje doet. Goedkoper bouwen en tegelijk ecologischer wonen. Dat is mooi meegenomen, niet?

Door de lichtheid van het skelet kunnen ook goedkopere funderingen worden aangeschaft. Het bouwproces van skeletbouw gaat ook heel wat sneller, aangezien bepaalde onderdelen al in de fabriek kunnen worden gemaakt. Bovendien hoeft u niet te wachten tot de woning gedroogd is, zoals dat bij metselwerk wel het geval is. Met skeletbouw bespaart u dus geld en tijd. Reden genoeg om erover na te denken!

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven