Tips voor de beste houten trap

Dat hout een edel materiaal is waarmee menig interieur aan uitstraling wint, daar is iedereen het gloeiend mee eens. Logisch dus dat heel wat mensen voor een houten trap kiezen. De houten trap is immers een element dat niet uit een woning kan weggedacht worden. Maar hoe kan je je houten trap optimaal laten schitteren?

Je kunt een houten trap puur natuur voor zich laten spreken of het hout kan op een speciale manier worden bewerkt. Dat laatste gaat van beitsen over ceruseren tot verven. Aan jou dan de keuze: er zijn allerlei bruintinten uiteraard, of je kunt misschien voor een blank jasje kiezen. Twee kleuren tegen mekaar uitspelen kan ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witgelakte houten trap waarvan handgreep, hoekbalusters en treden in het bruin uitgespaard werden? In het atelier krijgt het materiaal zijn basislagen en de finishing touch gebeurt veelal ter plekke bij de klant. Een echte schilder houdt ervan om zijn signatuur achter te laten. De ‘touch’ van de vakman herken je uit duizend.

Bestel je houten trap bij een ervaren vakman met naam. Werken met hout vergt immers veel doorzicht en vakbekwaamheid. De hand en het oog van de specialist herken je aan de afwerking van de houten trap. Daarbij moet je je goed realiseren dat dit niet iets is dat men in korte tijd verwerft. Kies dus de juiste partner zodat je geen blauwtje oploopt. Bij een volleerde trappenbouwer ervaar je het verschil. Hij kent de mogelijkheden van het materiaal, heeft zelf een juist beeld van wat een ruimte vraagt en voelt aan wat jij wil dat het wordt. Het is zelfs mogelijk om jouw eigen ontwerp te realiseren. Laat je fantasie maar spreken! Steeds wordt er een houten trap afgeleverd zoals jij hem hebt gedroomd en waar je dan ook een leven lang plezier aan zult beleven.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven