Villabouw trends

Een van de grootste trends binnen de villabouw is duurzaam bouwen. Het grootste deel van klanten van villabouw bedrijven vragen naar een duurzame oplossing. Ze willen graag iets meer investeren om deze investering dan op termijn terug te winnen. Bij een villa die doorgaans groter is dan bij een gewone woning is dit niet zo van zelfsprekend, de terug verdien termijn is dan ook langer bij een villa.
Vooral investeringen in goede isolatie en warmtepompsystemen maken een duidelijke opmars in de villabouw.

De looks van de hedendaagse villa is toch nog steeds klassiek, slechts zelden kom je een moderne villa tegen, alhoewel de villabouw toch meer en meer ook een lichte opmars maakt naar een moderne villa. De oorzaak van het klassieke is omdat de mensen denken dat klassiek tijdloze klasse heeft.

De moderne villa’s zijn voorzien van al het luxe comfort waar je maar van kunt dromen. Zaken zoals domotica en wellness zijn dan ook 2 van de grootste vragen in de villabouw. Zelf liften en homecinema’s worden ook meer en meer gevraagd. Vroeger koos je enkele zaken voor in je villa, maar tegenwoordig moet je het allemaal hebben om erbij te horen.

Ook qua veiligheid is er al heel wat veranderd, vaak worden de duurste systemen geïnstalleerd en gaat men zelfs zover dat er privé veiligheidsagenten ingeschakeld worden. Ook ziet men in de villabouw het concept van de panic room of strong room opkomen. Dat is een kamer die volledig af te sluiten is van binnenuit met daarin alle nodige voorzieningen om enige tijd te kunnen overleven met zelf telefoon en internetverbinding. Deze panic rooms zijn goed voor het geval er ingebroken word, zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven