vloer isolatie

Naast de muren, het dak en de ramen is het ook zeer belangrijk om de vloer van degelijke isolatie te voorzien. Langs de vloer gaat er ongeveer 25% van de warmte verloren. Wanneer je de vloer gaat isoleren let dan zeker op dat de vloerisolatie goed aansluit op de isolatie van de muur, anders krijg je koudebruggen waarlangs er warmte uit woning kan ontsnappen.

Wanneer je vloerverwarming hebt, dan is vloerisolatie een aanrader, want anders gaat je warmte direct weg uit je woning. Zorg dus zeker dat er onder je vloerverwarming nog een goede isolerende laag hebt zodanig dat de warmte langs je vloer in je huis komt.

Je kan als vloer isolatie verschillende materialen gaan gebruiken. Waarvan PUR-schuim de kleinste lambda-waarde heeft, en dus de beste isolerende eigenschappen heeft. Er bestaan ook isolerende mortels deze kunnen makkelijk geplaatst worden, ze zijn vloeibaar en vullen alle gaten en hoekjes op tussen de leidingen die op je vloer liggen. Er zijn ook vloerelementen die direct aan de onderzijde bezet zijn met isolatie, wanneer je deze elementen plaatst heb je direct vloer en isolatie in één.

Wanneer u uw zolder slechts zelden gebruikt en uw dak nog geen goeie isolatie heeft, dan is het soms beter om de vloer van uw zolder te gaan isoleren, op die manier hoeft u uw dak niet te isoleren en kan er toch geen warmte verloren gaan langs boven.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven