Waarvoor dient een stroomgenerator, stroomgroep of aggregaat?

Of u het nu een stroomgenerator, een stroomgroep of een aggregaat noemt, de functie van een dergelijk toestel blijft hetzelfde: stroom voorzien op een plaats waar geen stroom meer is (of nog niet is), of waar niet voldoende stroom beschikbaar is. Zo wordt een stroomgenerator vaak gebruikt bij wegenwerken of bouwprojecten. Ook kermissen gebruiken stroomgroepen, aangezien de attracties veel extra stroom vragen. Of denk aan ziekenhuizen, waar nogal wat apparaten staan die hoe dan ook moeten blijven werken, of er nu stroom is of niet.

Maar ook in uw woning kan een aggregaat zijn nut bewijzen. Stel dat u bijvoorbeeld een infraroodsauna of een infraroodcabine installeert, waardoor er plots een pak meer stroom nodig is dan dat het elektriciteitsnetwerk kan leveren. Veel mensen kiezen er dan ook voor om het zekere voor het onzekere te kiezen en meteen een extra stroomgenerator te installeren. Zo zitten ze achteraf niet opeens in het donker omdat hun sauna een stroompanne heeft veroorzaakt.

Er bestaan verschillende stroomgeneratoren. De bekendste daarvan is waarschijnlijk de gelijkstroomgenerator, die in principe hetzelfde is als een dynamo. Een andere bekende stroomgroep is de wisselstroomgenerator, beter bekend als de alternator. Een aggregaat werkt dan weer meestal volgens het principe van een verbrandingsgenerator. Ga dus zeker eens na welke aggregaat het beste aansluit bij uw specifieke noden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven