Wat is de VREG?

De Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en gasmarkt (VREG) is een Vlaamse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het reguleren, controleren en bevorderen van de elektriciteits- en gasmarkt in het Vlaamse gewest. Het behoort sinds 2001 tot het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid.

Maar wat doet de VREG concreet en wat kan het voor u betekenen? De VREG zorgt ervoor dat de markt van elektriciteit en aardgas goed functioneert en degelijk georganiseerd wordt. Het geeft onder andere advies aan de Vlaamse Overheid, maar ook particuliere gebruikers en ondernemers kunnen bij de VREG terecht met al hun vragen. Zo kan u er aankloppen voor advies over welke energieleverancier het beste past bij uw specifieke noden. Op de website van de VREG kan u daarover zelfs een gratis test doen.

Ook voor alle andere formaliteiten in verband met uw energieleverancier kan u bij de VREG terecht. Zo vindt u er nuttige informatie over de stappen die moeten ondernomen worden bij een verhuis. Dankzij de VREG kan u zeker zijn van een correcte eindafrekening in uw vorige woning en een juiste start van de facturering in uw nieuwe woonst. Samengevat: vragen over contracten, voorschotten, het veranderen van een leverancier of om het even wat in verband met uw energie, steeds één adres: de VREG.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven