Wat is houtbouw?

Betekent houtbouw dat de woning enkel met hout wordt gebouwd? Neen, houtbouw betekent wel dat alle dragende elementen van de woning uit hout zijn vervaardigd. Binnen de houtbouw winnen zowel houtmassiefbouw als houtskeletbouw aan populariteit. Deze manieren van bouwen hebben immers een aantal niet te miskennen voordelen.

Houtbouw is eerst en vooral een stuk lichter dan klassieke bouwmethoden. Daardoor kunnen lichtere funderingen gelegd worden, waardoor vaak ook vele euro’s bespaard kunnen worden. Door de lichtheid van skeletbouw wordt het ook mogelijk om gemakkelijk extra verdiepingen bij te bouwen op een bestaande woning. Een ander voordeel van houtbouw is de snelheid van het bouwproces. De meeste houten elementen worden al voorhand gefabriceerd en moeten enkel nog geassembleerd worden op de bouwsite. Hierdoor kunnen de kosten opnieuw flink gedrukt worden.

Daarnaast is het ook zo dat houtbouw een “droge” bouwtechniek is. Na afwerking kunt u zo goed als meteen in de nieuwe woning intrekken. Dit in tegenstelling tot klassieke bouwtechnieken die gevolgd moeten worden door een droogproces.

Nog andere voordelen van houtbouw zitten ‘m in de uitstekende thermische eigenschappen van hout. Isoleren wordt een fluitje van een cent. En daar profiteert niet alleen uw portemonnee van: ook het milieu zal u dankbaar zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven