Een terras aanleggen, enkele tips

Wanneer u wil een terras aanleggen dan zijn er een aantal zaken waar u zeker rekening mee moet houden om later geen problemen te hebben met het terras of uw woning.

Eerst en vooral is het belangrijk dat u een goeie plaats kiest waar u uw terras gaat aanleggen. Waar zit de zon het vaakst en uit welke richting komt de wind. U kan dan eventueel voor een extra afscherming zorgen aan uw terras zodanig dat vervelende wind u niet zal storen.

Een tweede punt waar u effectief moet opletten bij het aanleggen van het terras is de hellingsgraad. Het is belangrijk dat het terras steeds afloopt weg van het huis, anders heb je kans dat het water bij grote regenval in je huis zal binnenlopen. Soms is het terras ondoorlatend, waardoor het terras zelf iets moet afhellen, maar er bestaan ook bepaalde materialen die het water doorlaten, de laag onder de stenen is dan ligt afhellend waardoor het water dan toch nog in de juiste richting wordt afgevoerd.

Wanneer u bij uw terras aanleg kiest voor tegels of steenachtige materialen dan is het best dat u deze niet rechtstreeks op een gesloten betonplaat gaat lijmen of met cement gaat bevestigen. Dat zorgt ervoor dat het water wel tussen de tegels tot op de betonplaat kan, maar dat het daar zal blijven staan, in de winter kan dit bij vriesweer zorgen dat uw terras beschadigd kan worden. Het is beter om altijd een stabiliserende laag tussen de tegels en de betonplaat te voorzien. Deze laag laat het water door en zorgt er ook voor dat het in de winter niet kan vervriezen.

Als materiaal voor uw terras gebruikt u best een slijtvast en duurzaam materiaal. Uw terras zal immers onder zware weersomstandigheden zoals vrieskoude en warme zomers blootgesteld worden. Er zijn bepaalde houtsoorten die dus veel beter zijn voor het aanleggen van uw terras omdat deze van natuur een veel betere duurzaamheid hebben.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven