Soorten tuinmaterialen: tuinmeubelen in riet, wicker of rotan

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Soorten tuinmaterialen: tuinmeubelen in riet, wicker of rotan

Tuinmeubelen gemaakt met vlechtwerk stralen een sfeer van romantiek en traditie uit. Praktisch zijn ze ook, want wicker, riet en rotan zijn zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk. Wat is nu het verschil tussen de verschillende soorten tuinmaterialen?

Rieten tuinmeubelen worden gemaakt door zacht gemaakte rietstengels rond een kader te weven. De mogelijkheden voor de vormgeving van deze meubels zijn zo goed als onbegrensd. Qua onderhoud is riet niet veeleisend maar rieten tuinmeubelen hebben wel problemen met langdurige blootstelling aan vocht. Wanneer het een lange tijd regent kan men de rieten meubelen best binnenhalen en laten drogen. Eenmaal droog kunnen ze terug buiten worden geplaatst mits ze overdekt worden met een waterdichte hoes.

Wicker heeft wel het uitzicht van riet, maar het is een kunstmatig materiaal. Het voordeel van wicker is dat tuinmeubelen gemaakt van dit materiaal zowel onderhoudsvriendelijk als weerbestendig zijn. Vochtproblemen zijn onbestaande. De keuze tussen riet en wicker is vooral een kwestie van smaak aangezien ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Rotan heeft een heel andere uitstraling omdat het dikkere stengels zijn die worden geweven. Hierdoor krijgen de tuinmeubelen een opvallende structuur. Hoewel rotan een natuurlijk materiaal is heeft het geen last van vocht. Integendeel, in de zomer, wanneer het lange tijd droog is, is het soms nodig om uw rotan tuinmeubelen met een plantenspuit nat te maken om barstjes te voorkomen.

Categorie: Buitenshuis

Verwante artikelen
Kiezen voor schuifpoorten
Kiezen voor schuifpoorten
Soorten tuinmeubelen
Soorten tuinmeubelen
Zwembad in de tuin
Zwembad in de tuin
De gas barbecue
De gas barbecue

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten