Soorten tuinmaterialen: tuinmeubelen in riet, wicker of rotan

Tuinmeubelen gemaakt met vlechtwerk stralen een sfeer van romantiek en traditie uit. Praktisch zijn ze ook, want wicker, riet en rotan zijn zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk. Wat is nu het verschil tussen de verschillende soorten tuinmaterialen?

Rieten tuinmeubelen worden gemaakt door zacht gemaakte rietstengels rond een kader te weven. De mogelijkheden voor de vormgeving van deze meubels zijn zo goed als onbegrensd. Qua onderhoud is riet niet veeleisend maar rieten tuinmeubelen hebben wel problemen met langdurige blootstelling aan vocht. Wanneer het een lange tijd regent kan men de rieten meubelen best binnenhalen en laten drogen. Eenmaal droog kunnen ze terug buiten worden geplaatst mits ze overdekt worden met een waterdichte hoes.

Wicker heeft wel het uitzicht van riet, maar het is een kunstmatig materiaal. Het voordeel van wicker is dat tuinmeubelen gemaakt van dit materiaal zowel onderhoudsvriendelijk als weerbestendig zijn. Vochtproblemen zijn onbestaande. De keuze tussen riet en wicker is vooral een kwestie van smaak aangezien ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Rotan heeft een heel andere uitstraling omdat het dikkere stengels zijn die worden geweven. Hierdoor krijgen de tuinmeubelen een opvallende structuur. Hoewel rotan een natuurlijk materiaal is heeft het geen last van vocht. Integendeel, in de zomer, wanneer het lange tijd droog is, is het soms nodig om uw rotan tuinmeubelen met een plantenspuit nat te maken om barstjes te voorkomen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven