Soorten tuinmeubelen

Ben je op zoek naar tuinmeubelen, dan weet je waarschijnlijk al dat er vele soorten tuinmeubelen bestaan. Tuin stoelen, tuin banken, tuin tafels en zoverder… Maar naast die vele modellen en kleuren is het eigenlijk nog veel belangrijker dat je het juiste materiaal kiest van tuinmeubel. Wil je tuinmeubelen die je altijd kan laten buitenstaan en waar je weinig onderhoud van hebt, of plaats je liever je meubelen in de garage of het tuinhuis tijdens de koudere dagen van het jaar?

Exotische meubelen gemaakt van bamboe, riet, rotan of teak hebben een prachtige uitstraling wanneer je ze in de tuin plaatst, teakmeubelen met hun typische kleur kunnen volledig geïntegreerd worden in je tuin alsof ze er al altijd stonden. Let wel op, deze tuinmeubelen worden wel behandeld met lakken en oliën zodanig dat ze toch beter tegen de strenge weersomstandigheden van ons land kunnen, maar bamboe, riet en rotan kunnen bij slecht onderhoud toch beschadigd worden.

Naast de natuurlijke materialen zijn er ook materialen zoals aluminium, staal en wicker die gebruikt worden in de tuinmeubelen, deze materiaal soorten, zijn stevig en staan garant voor duurzaamheid. De wicker ziet er bijna hetzelfde uit als rotan met dat verschil dat het een kunststof.

Wil je alles weten over de verschillende soorten tuinmeubelen, dan kan je op onze tuinmeubelgids terecht, hier vind je alles in terug over tuinmeubelen, terrasmeubelen, verandameubelen en exotische meubelen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven