Terrastegels

U gaat een terras aanleggen, en bent op zoek naar meer informatie over terrastegels? Wel wanneer u tegels kiest voor uw terras is het belangrijk om tegels van een goeie kwaliteit te kiezen. De tegels moeten tegen de Belgische weersomstandigheden kunnen. Kiest u een terrastegel die niet de juiste eigenschappen bezit, dan heeft u kans dat uw mooie terras snel kapot zal gaan.

Soorten terrastegels

Er zijn verschillende soorten terrastegels. Je hebt de keramische tegels, de natuursteentegels of siertegels uit beton. Allemaal perfect geschikt om als terrastegel te gaan gebruiken. Het is dan ook zo dat 40% van de terrassen met terrastegels gevloerd is. Dat is dus heel wat meer dan de betonklinkers en kleiklinkers die bij 27% van de terrassen als vloer worden gebruikt. Als laatste grote speler zijn er dan nog de houten terrassen die op 17% van het totaal uitkomen.

Plaatsen terrastegels

Bij het plaatsen van terrastegels moet je zorgen dat je een goede stabiele ondergrond hebt. Best graaf je dus eerst een laag zand weg waar je dan een gestabiliseerde zand en cement mengeling op plaatst. Bovenop deze stabiliserende laag komen dan de terrastegels te liggen. Als je deze laag niet goed aanbrengt, dan kunnen de tegels van je terras later gaan verzakken.

Ook terrastegels volgen de trend van binnenshuis, want de tegels voor het terras worden groter en groter. Deze trend is al enige jaren bezig en er zijn al tegels die een vierkante meter groot zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven