Tuin omheining

Je bent op zoek naar een omheining voor je tuin, maar weet niet juist wat te kiezen. We zochten voor jouw de verschillende soorten tuinomheiningen op en maakten een lijstje met voor en nadelen van elke soort.

Houten omheining
Hout is het materiaal dat het meest gekozen wordt. Hout is een natuurlijk materiaal en dat maakt het dan ook ideaal om te integreren als omheining in je tuin. De voordelen van een houten tuinomheining zijn dat het een relatief goedkoop materiaal is, met zeer veel toepassingsmogelijkheden. Er bestaan houten omheiningen in tal van stijlen en kleuren en bovendien heeft hout een geluidsdempend effect. Het nadeel van hout is dat het kan rotten, behandel je tuinafsluiting dus zeker preventief. Je kan wel bepaalde houtsoorten kopen die niet gaan rotten, maar zorg er dan voor dat je zeker kwalitatief materiaal aankoopt. Een houten tuinomheining heeft een lage aankoopprijs, maar je zit wel met onderhoudskosten.

Betonnen omheining
Deze keuze van tuinomheining is iets duurder, maar de extra prijs die je betaald geeft je wel extra duurzaamheid en minder onderhoud. Een betonnen omheining in je tuin geeft wel een harde look, en wordt dan ook vaak bij strakke of moderne woningen gebruikt. Het beton kan gemakkelijk geschilderd worden en zo kan je welke kant op wat kleur betreft. Zorg er zeker voor dat je de betonnen tuinafsluiting op een goeie basis bouwt, anders zal hij gaan scheef zakken of barsten krijgen.

Aluminium omheining
Aluminium is een mooi materiaal om in je tuin te gebruiken als omheining. Het is stevig, licht en kan je in alle kleuren verkrijgen. Het kan dankzij de beschermende laag tegen alle weersomstandigheden en je vindt ook vele soorten omheiningen terug in dit materiaal. Deze omheiningen houden echter het geluid niet tegen en kunnen makkelijk beginnen roesten moest de beschermende laag beschadigd raken.

Bij het kiezen van je tuinomheining moet je er ook rekening mee houden dat een omheining in je tuin meerdere doelen heeft. Het houdt zowel je kinderen en huisdieren binnen je tuin als vreemden buiten je tuin. Verder kan het functioneel ook dienen om wind en geluid uit je tuin te houden zodanig dat je een plaats kan creƫren om tot rust te komen. Een tuinafsluiting kan er ook voor zorgen dat je afgesloten bent van je buren en je minder makkelijk snel even dag kunt zeggen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven