Dakgoten en afvoerbuizen onderhouden

Dakgoten zijn elementen van je huis die hun werk doen zonder dat ze opvallen, totdat ze stoppen met werken. Dan pas kan je niet ontkennen dat een goeie dakgoot zijn geld waard is.

Wanneer dakgoten verstopt raken of hun werk niet meer goed doen, dan kan zware regenval ervoor zorgen dat het water langs je muren naar beneden stroomt, dit kan veel schade met zich meebrengen. Op zen minst kan het zorgen dat de verf van de muren komt, maar als het echt fout gaat, dan kan het water langs slecht afsluitende ramen naar binnenkomen en zelfs zorgen dat je kelder onder water staat.

Daarom is het heel belangrijk om op een doeltreffende manier je dakgoten te installeren om een optimale afvoer van water te verkrijgen. Een dakgoot moet het water gemakkelijk kunnen afvoeren zonder dat ze overstromen, om zo problemen te voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat uw dakgoten goed blijven functioneren moet u wel waakzaam zijn. U kan niet wachten tot het volgende zware onweer u wijst op verstoppingen of lekken, daarom is het belangrijk om uw goten tijdig te onderhouden.

Dakgoten kunnen, wanneer u in een groene omgeving woont, gemakkelijk verstopt raken met afvallende bladeren. Het is dus goed om zowel in de lente als in de herfst uw afvoerbuizen te controleren. Wanneer u met een ladder uw dakgoten bekijkt is het zeker goed om een borstel mee te nemen om te schrobben. Vaak zult u allerlei materiaal, stof en vuiligheid in uw goot aantreffen en die kan u het beste losmaken met een harde borstel. Op sommige afvoerbuizen die van de goot naar beneden lopen, ligt er op de bodem van de goot een soort filter die ervoor zorgt dat bladeren niet in uw afvoerbuisterecht kunnen komen.

Na het reinigen van uw goten is het zeker aangewezen om ook eens na te kijken of er zich nog nergens roest bevind. Roest kan voor lekken zorgen met alle gevolgen van dien. Door tijdig in te grijpen kan een beginnende roestvlek nog makkelijk hersteld worden.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven