Dakpannen

Soorten dakpannen

Tegelpan

De tegelpan of leipan is één van de kleinere dakpannen. Deze dakpannen geven het dak een vlak uitzicht omdat ze over elkaar worden gelegd. Uiteindelijk blijft er slechts een derde van elke dakpan zichtbaar. De tegelpan kan enkel worden gebruikt bij daken met een dakhelling van minimum 35°.

Hollandse dakpan

Voor daken met een helling van min. 25° wordt dikwijls een Hollandse dakpan gekozen. Deze dakpannen worden gekenmerkt door hun S-vorm. De Hollandse dakpan is een typisch Nederlandse pan en werd oorspronkelijk enkel met de hand gemaakt.

Romaanse dakpan

De Romaanse dakpan komt vooral voor bij huizen in Spaanse stijl. Deze dakpan heeft een zuiderse toets meegekregen dankzij zijn typische kleur. Bovendien is dit een keramische dakpan die u makkelijk herkent aan zijn grote golving en klein plat vlak.

Zwaluwpan

De zwaluwpan is een heel bijzondere dakpan. Zoals de naam al doet vermoeden, bieden deze dakpannen nestgelegenheid aan zwaluwen. Naast zwaluwpannen bestaan er ook huismussenpannen en vleermuispannen.

Dakbedekking

De keuze van uw dakbedekking is helaas niet altijd vrij. Stedenbouwkundige voorschriften kunnen soms roet in het eten gooien. Informeer u daarom grondig bij uw gemeente over welke dakvormen, hellingsgraad, materialen en kleuren al dan niet zijn toegelaten.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven