De voordelen en nadelen van een plat dak

Overweeg je jouw dak af te werken met een plat dak? Dan moet je je goed bewust zijn van de voornaamste voordelen en nadelen van deze dakafwerking. We zetten ze voor je op een rij.

Voordelen plat dak

  • Een plat dak levert meer bruikbaar vloeroppervlakte op dan een puntdak. Zo heeft een huis met twee verdiepingen en een plat dak  meer buikbare ruimte op de tweede verdieping, waardoor je er bijvoorbeeld  meer hoge kasten in kwijt kan.
  • Huizen die afgewerkt worden met een plat dak zijn vaak een pak goedkoper.
  • Een plat dak biedt mogelijkheden tot uitbouw. Zo kun je bijvoorbeeld een dakterras installeren of zelf een extra verdieping bijbouwen.

Nadelen plat dak

  • Doorgaans is een plat dak minder duurzaam. Na een 30-tal jaar is de dakbedekking meestal aan vervanging toe, terwijl de bedekking van een puntdak een iets langere levensduur heeft.
  • Natuurlijk is er ook een esthetisch aspect: platte daken worden door veel mensen als “minder aantrekkelijk” beschouwd. Puntdaken bieden ook heel wat meer afwerkingmogelijkheden.
  • Er wordt wel eens gezegd dat het een huis met plat dak moeilijker te isoleren is. Tegenwoordig zijn isolatietechnieken echter zo geavanceerd, dat dit argument niet langer geldig is. Een plat dak kan vandaag net zo goed geïsoleerd worden als een plat dak.
Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven