EPDM dakbedekking

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een een synthetische rubber of elastomeer. Dit milieuvriendelijk dakmateriaal is geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie van oude daken.

EPDM dakbedekking heeft veel voordelen. Het rubber is 400% rekbaar en is bestendig tegen alle weersomstandigheden, het kan tegen UV stralen en zonlicht en zal dus na een tijd niet gaan uitdrogen of barsten. Daarnaast vraagt EPDM dakrubber weinig onderhoud en met een levensduur van 50 jaar is het niet snel aan vervanging toe.

Als je EPBM dakrubber wil plaatsen, dan doe je dit best met 1 groot membraan. Het is mogelijk om dit vast te lijmen, waarbij de EPDM met speciale contactlijm gekleefd wordt op de ondergrond, een alternatief is de dakbedekking met ballast op zijn plaats houden. Hou er wel rekening mee dat de structuur van het gebouw voldoende sterk is om het gewicht van de extra ballast te dragen. Het geballast systeem is de goedkoopste voorm van EPDM dakbedekking.

Het EPDM rubber kan ook mechanisch bevestigt worden op het dak, hierbij komt de EPDM folie in banen op de ondergrond aangebracht, waarbij elk stuk een aantal centimeter overlapt. De naden worden dan verklefd of ze kunnen mechanisch bevestigt worden aan de ondergrond.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven