Overzetdaken: een nieuwe hoed voor uw huis

Wie een huis bouwt of koopt, vergeet soms de kosten die een dakrenovatie met zich mee kunnen brengen. Wie het dak niet wil renoveren, kan ook nog een andere optie overwegen. Overzetdaken worden gewoon bovenop de bestaande daken geplaatst en kunnen in sommige gevallen een veel goedkopere oplossing blijken te zijn. De voordelen op een rijtje:

  • Overzetdaken worden in lichte materialen vervaardigd, waardoor de bestaande constructie niet overbelast wordt.
  • Lichte materialen, maar geen gebrek aan stevigheid. Overzetdaken worden vastgenageld en zijn doorgaans stormvast.
  • Door het plaatsen van een overzetdak ontstaat er een luchtlaag tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ dak. Deze luchtlaag zorgt voor extra isolatie. Met overzetdaken krijgt u er dus een stukje gratis isolering bij.
  • De daken worden afgewerkt in hoogwaardige een duurzame materialen zoals zink of aluminium. Afwerkingen gebeuren vaak met EPDM.
  • Een overzetdak kan doorgaans erg snel geplaatst worden. Er is dus geen sprake van langdurige afbraakwerken, waardoor uw dak een tijdlang open staat. Geen stress op regenachtige dagen dus.

Let er bij het plaatsen van overzetdaken op dat u de juiste specialisten onder de arm neemt. Om alle voordelen uit overzetdaken te halen, is een juiste plaatsing essentieel. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven