Platte daken

Platte daken: een trend

Terwijl hellende daken steeds minder in het straatbeeld te vinden zijn, zijn platte daken volledig in. Waarom deze trend zo aanslaat, is eigenlijk vrij simpel. Naast hun mooie vorm, heeft het platte dak ook op economisch en ecologisch vlak heel wat te bieden. Een voorbeeld daarvan is de mogelijkheid tot extra buitenruimte. Een balkon, terras of daktuin is immers niet mogelijk op een hellend dak.

De evolutie van platte daken

Het platte dak doet terugdenken aan de avant-gardearchitectuur van de jaren twintig. De postmoderne heropleving van de laatste jaren is dus zeker een reden waarom platte daken steeds vaker voorkomen in de hedendaagse architectuur.

De voordelen van platte daken

Wist u dat u met een plat dak heel wat kan besparen op isolatiekosten? Bovendien zijn platte daken makkelijker te onderhouden dan hellende daken. Simpelweg omdat herstellingswerken nu eenmaal makkelijker uit te voeren zijn op een vlak oppervlak.
Verder kan een plat dak omgevormd worden tot een daktuin of groendak. Hierdoor krijgt niet alleen een extra groene plek bij in huis, maar verhoogt u de levensduur van uw dak doordat de thermische shock wordt gereduceerd.
Ten slotte zijn platte daken ook op vlak van comfort een goede zaak. Doordat het gebouw niet zo hoog is als met een hellend dak, krijgt u minder snel schaduw en kan u langer van de zon genieten.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven