Roofing

Een dak kan uit verschillende materialen gebouwd worden zoals dakpannen, leien, tegelpannen, keramische pannen, roofing en zo meer.

De roofing of bitumineuze afdichting is de opperhuid van een plat dak. Een mankement in deze beschermende laag heeft al vlug gevolgen voor de rest van het dak. Gouden tip: herstel beschadigingen in de roofing zo snel mogelijk.

Een plat dak moet eens per jaar zorgvuldig worden gecontroleerd. Liggen er takken of bladeren op, dan kan er water blijven staan, wat de bedekking bij vorst extra kwetsbaar maakt. Let dan vooral op blazen, scheuren en barstjes maar ook op de naden tussen de banen van de roofing en de opstanden, hoekafwerkingen, aansluitingen rond regenwaterafvoer, schoorstenen, koepels, verluchtingskanalen…

Moderne, correct geplaatste roofing heeft er nauwelijks nog last van, maar bij oudere woningen zal u bij uw jaarlijkse controle ongetwijfeld wat beschadigingen vaststellen.

Laat het leggen van roofing over aan een vakman, het is tenslotte een delicate klus. Roofing moet helemaal naadloos en waterdicht worden geplaatst. Let er op, roofing is niet geschikt om als ondergrond voor een dakterras te gebruiken. Tuinstoelen kunnen bijvoorbeeld putjes in de roofing achterlaten. Dan kunt u weer helemaal opnieuw beginnen met het plaatsen van roofing. Roofing kunt u ook makkelijk herstellen met een geschikte pasta. Uw vakman weet wel raad.

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven