Zinken daken: voor- en nadelen

Zinklegeringen worden al erg lang gebruikt in allerlei industriële toepassingen, bijvoorbeeld als bescherming tegen corrosie. Ook in batterijen vormt het een onmisbaar element. Maar ook voor bouwprojecten kan zink een erg dankbaar materiaal zijn. Zo zijn zinken daken erg in trek omwille van hun talrijke voordelen. Zinken daken hebben immers een erg lange levensduur en bovendien zijn ze doorgaans erg onderhoudvriendelijk.

Een dak in zink is erg goed bestand tegen weersomstandigheden en vervuiling. Bovendien is het zo dat zink erg veel creatieve mogelijkheden biedt aan architecten. Met zink is het bijvoorbeeld mogelijk om bogen te verwerken in daken of zelfs volledig ronde daken te maken. Wie dus een modern project in gedachten heeft, komt vroeg of later bij zink uit.

Toch zijn er ook nadelen. Zinken daken zijn namelijk verre van goedkoop. Maar gezien de lange levensduur van zink, kan men het wel beschouwen als een duurzame investering. Daarnaast is het zo dat zinken daken doorgaans enkel door ervaren vakmannen geplaatst kunnen worden. Doe-het-zelver-vriendelijk zijn zinken daken dus niet.

Zink voor daken is overigens in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo heeft u de keuze tussen natuurlijk zink en geprepatineerd zink. Zorg dus dat u het juiste materiaal voor uw project op de kop tikt!

Categorie: Dak
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven