Brandwerende deuren

Tegenwoordig kan men spreken van een verhoogde bewustwording rond brandveiligheid, wat natuurlijk enkel toe te juichen is. De vraag naar brandwerende of brandvertragende binnendeuren voor woningen en handelspanden stijgt hiermee ook aanzienlijk.

Deze deuren spelen een belangrijke rol bij het zo lang mogelijk afsluiten van brandhaarden binnen het gebouw. Een brandvertragende deur kan u die cruciale minuten extra tijd geven die nodig zijn om uw gezin en uzelf aan een brand te kunnen laten ontsnappen. Het overwegen van de investering erin meer dan zeker waard. Er zijn verschillende gradaties wat de brandwering betreft: minstens 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten,… U hoeft er overigens niet voor te vrezen dat een branddeur niet in uw interieur zal passen, door de populariteit van dit artikel zijn de deuren in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar, steeds volgens de wettelijke normen.

Branddeuren zijn aan keuringen onderworpen en dienen door een erkend vakman geplaatst te worden. Enkel dan kan een keuringsattest afgeleverd worden. Let er dus goed op dat u zulk attest zeker ontvangt na de plaatsing.

Wat is het verschil tussen een brandvertragende deur en een gewone deur? Belangrijke kenmerken om op te letten bij de aanschaf ervan zijn het isolerend vermogen en de vlamdichtheid. Branddeuren bestaan gewoonlijk uit brandvertragend materiaal in een uit naadloos glasvezel versterkte polyester oppervlak. Bedenk op voorhand de gewenste kleur van de deur. Om veiligheidsredenen wordt gevraagd de brandwerende deur niet te schilderen, want verf komt het brandvertragend proces niet ten goede.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven