Buitenzonwering

De zon enigszins uit uw woning houden? Dan is buitenzonwering één van de meest efficiënte manieren om voor schaduw te zorgen. Wist u trouwens dat buitenzonwering eigenlijk effectiever is dan zonwering voor binnen? Dat komt omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat ze het glas bereiken. Op die manier dringt veel minder warmte-energie de kamer binnen.

Er zijn verschillende soorten buitenzonwering. Zonnescreens, luifels of lamellen: hangt er natuurlijk van af wat uw bedoeling is. Bij de klassieke zonnewering hebt u twee hoofdsooorten: er is vaste zonwering die hoe dan ook het licht buitenhoudt. U kan ook opteren voor buitenzonwering met beweegbare lamellen: die veranderen mee met de zon van positie. Op die manier komt er dus altijd genoeg licht binnen, maar hebt u geen last van vervelende zonnestralen.

Een voordeel dat vaak vergeten wordt als men het over buitenzonwering heeft (of over zonwering in het algemeen), is dat u ‘s zomers heel wat energie kan uitsparen. Doordat de warmte door de zonwering gereflecteerd wordt, zal u uw airco niet zo hard moeten doen blazen. Kortom: de vraag is niet of u buitenzonwering installeert, maar vooral: welk soort zonwering, en van welk merk. Bekijk goed alle opties, want veel hangt af van wat uw bedoeling is en voor welke kamer de zonwering bedoeld is.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven