De juist voordeur kiezen

Een voordeur wordt meestal gekozen in combinatie met ramen. Samen bepalen deze elementen namelijk voor een groot deel het karakter van een woning en enige uniformiteit is dus zeker een must. Bij een voordeur wordt er echter gekeken naar meer dan enkel het uiterlijk van de deur.

Voordeuren dienen meerdere functies. Ze horen ongewenste personen buiten te houden, ze moeten isoleren en ze zijn de eye-catcher wanneer iemand ons huis betreedt. Met al deze zaken dient rekening gehouden te worden bij de keuze van de voordeur.

Wat design betreft is aluminium dé nieuwe topper waar het voordeuren betreft. Strak, minimalistisch en modern zijn weer helemaal in de mode en aluminium leent zich hier uitstekend voor. Daarnaast steekt automatisering bij voordeuren ook steeds meer de kop op. De parlofoon wordt gecombineerd met een afstandsbediening en bezoekers worden als het ware naar de hal begeleidt zonder ook maar iemand te zien.

Omdat de voordeur naast aantrekkelijk ook isolerend en stevig dient te zijn, is ze vaak wat dikker dan binnendeuren. Zeker bij glazen deuren is de kwaliteit van het glas essentieel om indringers en koude buiten te houden. Maar dit geldt vanzelfsprekend voor alle materialen.

Helemaal trendy is de ‘staldeur’ die uitkomt op een mooie brede hal, maar dit is natuurlijk enkel een optie wanneer de woning zich ertoe leent. Bij omgebouwde fermettes bijvoorbeeld geeft dit heel wat cachet aan de woning.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven