En op de valreep nog een valdorpel

Wilt u geen gewone, klassieke dorpel aan uw voordeur plaatsen, dan is een valdorpel een mooi alternatief. Een valdorpel is een deurafsluiter die niet meteen zichtbaar is aan de onderkant van de deur zelf. Het systeem werkt als volgt: de valdorpel komt automatisch naar beneden wanneer de deur wordt geopend en gaat terug naar omhoog wanneer u de deur vervolgens terug sluit.

Een valdorpel is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers die makkelijk binnen en buiten moeten kunnen. Zo’n valdorpel is ook handig als u veel binnen en buiten moet met rollend materiaal, maar liever geen drempel ziet aan de deur uit esthetische overwegingen.

Er bestaan verschillende soorten valdorpels met verschillende functies. Een overzicht:

  • Een tochtwerende valdorpel
  • Een geluidwerende valdorpel
  • Een brandwerende valdorpel
  • Een rookwerende valdorpel

Er bestaan eveneens valdorpels die zowel brandvertragend als rookafsluitend zijn doordat ze voorzien zijn van een opschuimende strook die zich manifesteert wanneer het brand.
U vindt valdorpels zowel voor binnen- als buitendeuren.

U bepaalt zelf de hoogte van uw valdorpel door middel van een stelschroef. Het plaatsen van een valdorpel gebeurt meestal tezelfdertijd van het plaatsen van de deur. Maar er bestaan ook opbouwvaldorpels die kunnen worden geplaatst nadat de deur zelf is geplaatst. Zo’n valdorpel heeft geen frezen aan de onderkant van de deur.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven